הילד לא מכין שיעורי בית!
אתם כבר מכירים את התסריט הזה. הילד שלכם חוזר מבית הספר, ואתם שואלים אותו "יש לכם שיעורי בית?". הוא מצדו עונה לכם את התשובה הרגילה: "לא נתנו שיעורי בית היום". הכול הולך חלק, עד לאסיפת ההורים הקרובה שבה אתם מגלים כי ילדכם האהוב קיבל בלתי מספיק בכל המקצועות כמעט ומבינים שיש כאן בעיה שצריך לפתור במהירות.
כך תעודדו את הילד להכין שיעורים
מטבע הדברים, לא הרבה ילדים אוהבים להכין שיעורי בית, בייחוד לאור הפיתויים הדיגיטליים הרבים הקיימים היום (משחקי מחשב, אינסטגרם, סמארטפון). עם זאת, קיימות כמה דרכים לעודד את הילד להכין שיעורים – ללא צעקות וללא איומים:
- לקבוע זמן לשיעורי הבית – הילד יתרגל לעשות שיעורים במהירות אם תקבעו זמן להכנת שיעורי בית בלו"ז היומי שלו. לא מומלץ לדחות את הכנת השיעורים לשעות הערב המאוחרות הקרובות לשעת השינה, שכן מדובר בשעות לחוצות שבהן העייפות גוברת. מומלץ לקבוע זמן נוח ומתאים יותר דוגמת כשעה אחרי החזרה הביתה מבית הספר, לאחר שהילד אכל ונח מעט.
- לערוך סדר בשיעורי הבית – כמבוגרים, אנחנו יודעים לארגן את המטלות שלנו מהדחופה ביותר לדחופה פחות. הילדים עדיין אינם יודעים לעשות זאת. משום כך, חשוב לשבת עמם, לבחון יחד את המערכת ולתעדף את המטלות.
- אל תהפכו למורים – אינכם צריכים לשבת בעקביות עם הילד על שיעורי הבית. תנו לו להבין שאתם עומדים לצדו כדי לעזור לו, אך אל תעשו את השיעורים במקומו.
- לשבח במקום לתת פרס – אל תרגילו את הילד לקבל מתנות בסיום כל מטלת שיעורי בית. אחרת הוא יתנה את עצם הכנת השיעורים במתנות. במקום זאת שבחו אותו על העבודה הטובה שהוא עשה. פעולה פשוטה זו תגרום לו להרגיש טוב יותר עם עצמו לאחר שהצליח לפתור את כל התרגילים בחשבון.
האם הילד מתקשה ליישם את החומר
מעורבותכם כהורים בשיעורי הבית של הילד מסייעת לכם לאתר בעיות לימודיות שונות. כך תוכלו לדעת את החוזקות והחולשות של הילד: האם הוא מצטיין בתרגילי חישוב בחשבון אך מתקשה בהבנת הנקרא? האם הוא לא מצליח לזכור את האירועים ההיסטוריים המשמעותיים שהתרחשו במדינת ישראל?